Beslenme, gıda bilimi, gıda hijyeni, yeni ürün geliştirme, yiyecek ve içecek işletmeciliği ve pazarlaması, yemek kültürü ve tarihi, dünya mutfak kültürleri, modern mutfak teknikleri gibi geniş bir yelpazede teorik ve pratik bilgi ile donatılmış çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim öğretim sağlamak suretiyle konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli profesyoneller yetiştirilerek, başta turizm ve yeme-içme sektörü olmak üzere, gıda ile ilişkili tüm alanlarda vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyaç büyük ölçüde giderilmiş olacaktır.
Ayrıca akademik yönü kuvvetli bireyler yetiştirerek öğretmen açığı ile nitelikli akademisyen açığını kapatmak, aynı zamanda kendi işletmesini açmak isteyen girişimci mezunlar vermek hedefler arasındadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde eğitim ve öğretim süresi 4 yıldır.