Almanya’da Tıp Eğitimi ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi

Yükleniyor Etkinlikler
  • Bu etkinlik geçti.

Eğitim İçeriği

Almanyada tıp eğitimi ve tıpta uzmanlık konusu hakkında bilgilerin detaylı paylaşıldığı sunumlar ve interaktif soru cevap yapılacaktır.

Dr. med. Şeyma Osmanlıoğlu: İlk, orta ve lise eğitimini Türkiye’de tamamlayan Dr. Osmanlıoğlu, Georg August Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2010 yılında mezun olmuştur. Nöroloji alanındaki doktorasını Georg August Üniversitesi’nde, kadın hastalıkları ve doğum alanında uzmanlığını Hamburg Eppendorf Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Tıp fakültesinde Üremeye Yardımcı Tedavi ve Klinik Uygulamarı eğitimi almıştır. Kısa bir dönem Türkiye’de kadın doğum uzmanı olarak da görev yapan Dr. Osmanlıoğlu, geçtiğimiz yıla kadar Helios Mariahilf Klinik Hamburg’ta mesleğe devam etmiştir. Dr. Osmanlıoğlu endoskopik cerrahi, üreme endokrinolojisi ve cerrahisinin yanısıra meme kanseri ve meme cerrahisi alanlarında da çalışmıştır. Son bir yıldan bu yana AMÜ Tıp Fakültesinde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.

Ersin Tezel: Almanya’da dünyaya gelen Tezel, BUGH Wuppertal Üniversitesinden 2002 yılında mezun olduktan sonra, Köln’de 3 yıl üst ihtisas yapmıştır. 2005 yılında İnternationaler Bund Wesseling’ de Eğitmen olarak görev almıştır. 2007 yılında CİP Citypersonalbüro’ da  Sağlık Sektörü bölümünü sıfırdan kurarak ve geliştirmiştir. 2008 yılından bu yana Hekimler için danışmanlık şirketleri kurmuştur. Türkiyede CEP Danışmanlık ve Almanyada Stetho GmbH adında iki şirket ile bireysel Menejerlik hizmeti vermektedir. Buna ek olarak Köln 4. Yüksek Ceza Mahkemesinde Hakim olarak görev almaktadır.

Kimler İçin?

Tıp Fakültesi Öğrencileri ve Tıp Hekimleri için

Neler Öğreneceksiniz?

AMÜ tıp fakültesi öğrencileri bu programla,

• Kariyerlerini daha doğru planlayabilecek,
  • Farklı ülkelerdeki tıp eğitimini tanıma fırsatı bulacak,
  • Almanya’da tıpta uzmanlık hakkında bilgi sahibi olacak,
  • Türkiye’de tıpta uzmanlıkla farklı bir ülkeyi karşılaştırma fırsatı bulacak,
  • Kariyerine Almanya’da devam etmek isterse, hangi aşamaların gerekli olduğu konusunda detaylı bilgi sahibi olacak,

Konu ile ilgili sormak istediği sorulara muhatap bularak, herhangi bir engel olmaksızın sorularının yanıtını doğru kaynaktan alabilecek.

Detaylar

Tarih:
Mayıs 2
Saat:
Website:

Mekan

Ankara Medipol Üniversitesi (SEM)

Organizatör

Ankara Medipol Üniversitesi