Yaşlılarda Tıbbi Beslenme Tedavisi Eğitimi

Eylül 24 @ 09:00 - Eylül 25 @ 19:00
Yükleniyor Etkinlikler

Belgelendirme Hakkında

Ankara Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı sertifika belgesi verilecektir.

Eğitim Tarihi

24.09.2021 – 25.09.2021

Kurs Saatleri

9:00 – 19:00

Eğitimin Amacı

Yaşlı nüfus tüm dünyada önemli oranda artmaktadır. Doğurganlığın azalması, bulaşıcı hastalıkların kontrolünün sağlanması, koruyucu sağlık hizmetlerinin gelişmesi, bebek ölümlerinin azalması, yaşam kalitesi ve beslenme durumunun iyileşmesi ve hastalıkların tanı/tedavi yöntemlerinin gelişmesi doğumda beklenen yaşam süresinin uzamasını sağlamıştır. Yaşlılık dönemindeki kronik hastalıklar yaşam süresinin uzaması ile gelecekte daha sık görülür olacaklardır. Bu bağlamda yaşlılık dönemindeki bireylerde kronik hastalık insidansını azaltabilmek ve hasta bireylere doğru bir sağlıklı beslenme programı uygulayabilmek amacıyla; mezun diyetisyenlere ve 3., 4. sınıf öğrencilerine yaşlılık döneminde beslenme planı nasıl yapılmalı, kronik hastalıklara karşı alınabilecek önlemler-beslenme tedavileri anlatılacak ve çözüm önerileri vaka sunumlarıyla tartışılacaktır.

Ödeme yapılırken dekontlarının açıklama kısmına Eğitimin adı, T.C. kimlik numarası, Ad ve Soyadı yazmanız önemle rica olunur.

Katılım kontenjanla sınırlıdır.

Kimler İçin?

Bu kursa Beslenme ve Diyetetik alanında lisans programından mezun olan diyetisyenler ile 3. ve 4. sınıf öğrenciler kayıt yaptırabilir. Katılım kontenjanla sınırlıdır.

Neler Öğreneceksiniz?

• Diyetisyenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunularak farklı deneyimler yaşamalarına ortam hazırlanmış olacaktır.
  • Yaşlılık döneminde çeşitli hastalıklarla ilgili beslenme tedavisi konusunda nitelikli diyetisyen sayısı artırılarak personel verimliliği yükseltilecektir.
  • Hasta ve çalışan memnuniyeti artırılacaktır.
  • Katılımcılarımız danışmanlık hizmeti sonrasında yaşlılık döneminde beslenme tedavisinde güncel eğilimler, yaşlılık döneminde çeşitli hastalıklarla ilgili beslenme tedavisi ile başvuru yapan hasta diyetisyen ilişkisinde diyalog, hoşgörü, iş birliği, olumlu atmosfer gibi katma değerler kazandırılacaktır.

Detaylar

Başlangıç:
Eylül 24 @ 09:00
Bitiş:
Eylül 25 @ 19:00
Website:

Mekan

Ankara Medipol Üniversitesi (SEM)

Organizatör

Ankara Medipol Üniversitesi