Prof. Dr. Burak Bilecenoğlu
Kitap Adı: Lippincott Anatomi Atlası (2.Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Burak Bilecenoğlu
Yayınevi: İstanbul Tıp Kitapevi
Sayfa Sayısı: 493
Ebat: 19 x 27
ISBN: 978-605-7607-89-8
Canlı detaylı resimler ve kesin anatomi doğruluğu ile Lippincott Anatomi Atlası, İkinci Baskısı anatomiyi her zamankinden daha ilgi çekici ve kolay öğrenebilir hale getiriyor.
Prof. Dr. Nilgün KARAAĞAOĞLU, Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Kitap Adı: Anne-Çocuk Beslenmesi (1. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nilgün KARAAĞAOĞLU, Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 184
Ebat: 16 x 24
ISBN: 987-625-7965-03-3
Anenin gebelik, emziklik dönemlerindeki sağlığı ve beslenmesi ile yeni doğan, 1-5 yaş arası çocukları kapsayan erken çocukluk dönemi, okul çağı ve adolesan dönemleri yaşam döngüsünde sağlık ve beslenme açısından en önemli ve riskli dönemler olarak değerlendirilmektedir. Özellikle okulöncesi dönemde sağlanacak bakım ve kazandırılacak beslenme alışkanlıkarı sağlığın temelinin atıldığı en önemli dönemdir. Bu dönemde çocuğun sağlığının sürdürülebilmesi kendsine sunulan bakıma ve beslenmesine bağlıdır.
Bu nedenle kitap çocuk sağlığı ve beslenmesi konusunda eğitim alan geleceğin diyetisyenlerine ve öğrencilere yol gösterebilekecek kaynak oluşturma düşüncesiyle hazırlanmıştır.
Prof. Dr. Nevin Şanlıer
Kitap Adı: Anne Çocuk Sağlığı ve Beslenmesi
Yazar: Prof. Dr. Nevin Şanlıer
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 336
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-605-9877-33-6
Annenin gebelik, emziklilik dönemlerindeki sağlığı ve beslenmesi ile yeni doğan, 1-5 yaş arası çocukları kapsayan erken çocukluk dönemi, okul çağı ve adolesan dönemleri yaşam döngüsünde sağlık ve beslenme açısından en önemli ve riskli dönemler olarak değerlendirilmektedir. Özellikle okulöncesi dönemde sağlanacak bakım ve kazandırılacak beslenme alışkanlıkları sağlığın temelinin atıldığı en önemli dönemdir. Bu dönemde çocuğun sağlığının sürdürülebilmesi kendisine sunulan bakıma ve beslenmesine bağlıdır.
Bu amaçla geleceğin anne ve babası olacaklara, gelecekte anne ve babalara çocuk sağlığı, bakımı ve beslenmesi konusunda eğitim verecek öğrencilere yol gösterebilecek kaynak oluşturma düşüncesiyle bu kitap hazırlanmıştır.
Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Doç. Dr. Yasemin AKDEVELİOĞLU
Kitap Adı: Beslenme Eğitimi (1. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Doç. Dr. Yasemin AKDEVELİOĞLU
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 248
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-605-9877-98-5
Toplumun kültürüyle birlikte gelişen beslenme alışkanlıkları, beslenme ve sağlık yönünden yararlı olanlar kadar zararlı uygulamalar da içerebilmektedir. Beslenme bilgilerinin yetersizliği ve/veya yanlış bilgiler bireylerin doğru besin seçimi davranışlarında bulunmalarına engel olabilmekle birlikte sağlıklı besin seçimi ve tüketimi için bilgi de tek başına yeterli değildir. ilgili tüm paydaşlarca besin seçiminin belirleyicilerin göz önünde bulundurulduğu müdahalelerinin davranış değişikliği yaratmada etkisi olabileceği düşünülmektedir. Başarılı beslenme danışmanlığı ve eğitimi danışanların besin seçimindeki karar mekanizmalarını çok iyi bilmeli ve bu bilgiyi kullanarak uygun müdahaleler geliştirmelidir.
Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Prof. Dr. Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU
Kitap Adı: Türk Mutfağı (1. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Prof. Dr. Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 512
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-625-7965-02-6
Türk yemeklerinin aslına sadık kalınarak hazırlanması, sunumunun yapılması, toplumun her kesiminde bulunan insanlara tanıtılması ve unutulmasının önlenmesi; kültürel ve geleneksel değerlerin korunmasında son derece etkilidir.
Dünyanon ilk üç mutfağı arasında yer alan Türk mutfağının başka kürtürlere de tanıtımı ve yaygınlaştırılması son derece önemlidir. Ulusal ve uluslararası alanda Türk Mutfak kültürünü tanıtan kitaplar, broşürler, dergiler ve bilimsel çalışmalar hazırlanması ve yaygınlaştırılmasında fayda vardır. Bu nedenlerle özenle hazırlanan kitap sadece öğrenciler için değil Türk ve Dünta Mutfaklarına ilgi duyan, alana gönül ve emek veren gerkese katkı sağlayacak nitelikte bir çalıima olmasını dilemekteyiz.
Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Kitap Adı: Vakalarla Öğreniyorum: Çocuk Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi-1 (1. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 472
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-625-7965-04-0
Gebe-emzikli kadın, 0-1 yaş bebek ve sağlıklı çocuk beslenmesi, malnütrisyon, obezite, gastroenteritler, emilim bozuklukları, doğuştan metabolizma hastalıkları, enteral-parenteral beslenme, enfeksiyon hastalıkları, besin alerjileri, yanık-yara, anemi, otizm, nörolojik hastalıklar, yoğun bakım hastaları, diyabet, böbrek hastalıkları ile karaciğer, kalp hastalıkları vb. durumlarında tıbbi beslenme tedavisi ilkeleri ile bol yaka örnekleri sunulmuş, beslenme ve diyetetik alanında eğitim alan geleceğin diyetisyenlerine ve öğrencilere meslek yaşantıları süresince yol gösterebilecek kaynak oluşturma düşüncesiyle klinik deneyimleri de olan ve bilimsel gelişmeleri yakından izleyen aktif akademisyenler ve klinisyenler tarafından hazırlanmıştır.
Prof. Dr. Nevin Şanlıer
Kitap Adı: Vakalarla Öğreniyorum: Çocuk Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi-2 (1. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevin Şanlıer
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 264
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-625-7965-05-7
Gebe-emzikli kadın, 0-1 yaş bebek ve sağlıklı çocuk beslenmesi, malnütrisyon, obezite, gastroenteritler, emilim bozuklukları, doğuştan metabolizma hastalıkları, enteral-parenteral beslenme, enfeksiyon hastalıkları, besin alerjileri, yanık-yara, anemi, otizm, nörolojik hastalıklar, yoğun bakım hastaları, diyabet, böbrek hastalıkları ile karaciğer, kalp hastalıkları vb durumlarında tıbbi beslenme tedavisi ilkeleri ile bol yaka örnekleri sunulmuş, beslenme ve diyetetik alanında eğitim alan geleceğin diyetisyenlerine ve öğrencilere meslek yaşantıları süresince yol gösterebilecek kaynak oluşturma düşüncesiyle klinik deneyimleri de olan ve bilimsel gelişmeleri yakından izleyen aktif akademisyenler ve klinisyenler tarafından hazırlanmıştır.
Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Kitap Adı: Vakalarla Öğreniyorum: Çocuk Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi-3 (1. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 456
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-625-7965-06-4
Gebe-emzikli kadın, 0-1 yaş bebek ve sağlıklı çocuk beslenmesi, malnütrisyon, obezite, gastroenteritler, emilim bozuklukları, doğuştan metabolizma hastalıkları, enteral-parenteral beslenme, enfeksiyon hastalıkları, besin alerjileri, yanık-yara, anemi, otizm, nörolojik hastalıklar, yoğun bakım hastaları, diyabet, böbrek hastalıkları ile karaciğer, kalp hastalıkları vb durumlarında tıbbi beslenme tedavisi ilkeleri ile bol yaka örnekleri sunulmuş, beslenme ve diyetetik alanında eğitim alan geleceğin diyetisyenlerine ve öğrencilere meslek yaşantıları süresince yol gösterebilecek kaynak oluşturma düşüncesiyle klinik deneyimleri de olan ve bilimsel gelişmeleri yakından izleyen aktif akademisyenler ve klinisyenler tarafından hazırlanmıştır.
Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Kitap Adı: Vakalarla Öğreniyorum: Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi-1 (1. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 615
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-625-7965-00-2
Beslenme durumunun değerlendirilmesi, şişmanlık, zayıflık, anoreksiya, bulemia nervoza, diabetes mellitus, reakaktif hipoglisemi, metabolik sendrom, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, gastrointestinal sistem, tiroid hastalıkları ile kanser, karaciğer, safra kesesi, böbrek, solunum, kemik-eklem ve nörolojik hastalıklar, alerjiler, enteral-parenteral beslenme, yanıklar-yaralar, bariatrik cerrahilerde tıbbi beslenme tedavisi, besin ögesi-ilaç etkileşimleri, test diyetlerine ilişkin teorik bilgiler verilmiş ve vakalarla tıbbi beslenme tedavisi anlatılmıştır. Zira bu hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde kişiye özel olarak planlanmış tıbbi beslenme tedavisi en önemli basamaklar arasındadır. Bu kitabın, bu konulardaki son güncel bilgileri içeren bir kaynak olması gerektiği düşüncesiyle, kitap bölümlerinin çoğunlukla, klinik deneyimleri de olan ve bilimsel gelişmeleri yakından izleyen aktif akademisyenler ve klinisyenler tarafından hazırlanmıştır. Kitap yetişkin sağlığı ve hastalıklarda beslenmesi konusunda eğitim alan geleceğin diyetisyenlerine ve öğrencilere yol gösterebilecek kaynak oluşturma düşüncesiyle hazırlanmıştır.
Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Kitap Adı: Vakalarla Öğreniyorum: Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi-2 (1. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 567
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-625-7965-01-9
Beslenme durumunun değerlendirilmesi, şişmanlık, zayıflık, anoreksiya, bulemia nervoza, diabetes mellitus, reakaktif hipoglisemi, metabolik sendrom, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, gastrointestinal sistem, tiroit hastalıkları ile kanser, karaciğer, safra kesesi, böbrek, solunum, kemik-eklem ve nörolojik hastalıklar, alerjiler, enteral-parenteral beslenme, yanıklar-yaralar, bariatrik cerrahilerde tıbbi beslenme tedavisi, besin ögesi-ilaç etkileşimleri, test diyetlerine ilişkin teorik bilgiler verilmiş ve vakalarla tıbbi beslenme tedavisi anlatılmıştır. Zira bu hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde kişiye özel olarak planlanmış tıbbi beslenme tedavisi en önemli basamaklar arasındadır. Bu kitabın, bu konulardaki son güncel bilgileri içeren bir kaynak olması gerektiği düşüncesiyle, kitap bölümlerinin çoğunlukla, klinik deneyimleri de olan ve bilimsel gelişmeleri yakından izleyen aktif akademisyenler ve klinisyenler tarafından hazırlanmıştır. Kitap yetişkin sağlığı ve hastalıklarda beslenmesi konusunda eğitim alan geleceğin diyetisyenlerine ve öğrencilere yol gösterebilecek kaynak oluşturma hazırlanmıştır.
Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Kitap Adı: Beslenme İlkeleri Laboratuvar Uygulamaları (2. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevin ŞANLIER
Yayınevi: Hedef Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 338
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-605-9278-75-1
Beslenme ve Diyetetik alanında eğitim almaya yeni başlamış öğrencilerimize alanın temelini teşkil eden, alfabesi olan ''Beslenme ilkeleri Laboratuvar Uygulamaları'' dersinin önemi ve temeli, işin mutfağı anlatılmıştır. Tüm öğrencilerin faydalanacağı bilgilerin tek bir kitapta toplanması ve bilgilerin tüm meslek hayatında kullanılması ile halk sağlığına ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.
Prof. Dr. Nevzat ARTIK, Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Doç. Dr. Aybuke CEYHUN SEZGİN
Kitap Adı: Gıda Kontrolü ve Mevzuatı (1. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevzat ARTIK, Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Doç. Dr. Aybuke CEYHUN SEZGİN
Yayınevi: Vize Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 373
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-605-9278-73-7
Gıda güvenliğini bozan etmenler başta bebekler, çocuklar, gebe ve emziren kadınlar, yaşlılar ve hasta bireyler gibi risk grupları olmak üzere toplumun her kesimini etkileyen sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Gıdalardan kaynaklanan riskler gıdanın üretiminden tüketim aşamasına kadar geçirdiği işleme, taşıma, depolama, satın alma, muhafaza, hazırlama, pişirme aşamalarında ayrı ayrı değerlendirilmekte ve fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskler olarak tanımlanmaktadır.
Kitapta yer alan bölümler Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde öğrenim gören öğrenciler için yararlı bilgiler içermektedir. Tüm öğrencilerin faydalanacağı bilgilerin tek bir kitapta toplanması ve bilgilerin mezunların çalıştığı ilgili alanlarda kullanılması ile halk sağlığına ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.
Prof. Dr. Nevzat ARTIK, Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Doç. Dr. Aybuke CEYHUN SEZGİN
Kitap Adı: Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı (2. Baskı)
Yazar: Prof. Dr. Nevzat ARTIK, Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Doç. Dr. Aybuke CEYHUN SEZGİN
Yayınevi: Detay Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 568
Ebat: 16 x 24
ISBN: 978-605-9440-88-2
Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı kitabı; Gıda Bilimi ve Teknolojisi konular yanında güncel konuları da detaylı bir şekilde kapsayarak genişletilmiş 2. baskısı ile okuyucular ile buluşmaktadır. 13 farklı bölümden oluşan bu kitap temel olarak Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı ile Gıda Bilimi ve Teknolojisi konularını içermektedir. Kitapta; Gıda Muhafaza Teknikleri; Gıdaların Kimyasal Bileşimi; Gıda Üretimi; Kalite Kavramı ve Gıdaların Kalite Öğeleri; Gıda Güvenliği Kavramı, AB Ülkeleri ve Türkiye'de Gıda Güvenliğinin Genel Durumu; Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri; Türk Gıda Mevzuatı ve Gıda Denetimi, Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Güvenliğinde Riskler; Gıda Maddeleri ve Mikroorganizma ilişkisi; Gıda İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve Hijyen Sağlama Olanakları; Gıda İşletmelerinde Temizlik, Dezenfeksiyon, Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları; Türkiye'de Coğrafi İşaret Koruması ve Coğrafi işaret Örnekleri ile Gastronomi Kavramı ve Turizm Alanında Gastronominin Önemi konularında detaylı bilgiler yer almaktadır.
Kitapta yer alan bölümler Gıda Sektörü, Üniversitelerin Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Veteriner Hekimliği Bölümleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Turizm Fakültelerinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinde, Yiyecek-içecek ve Konaklama işletmeleri çalışanları öğrenim gören öğrenciler için yararlı bilgiler içermektedir. Tüm öğrencilerin faydalanacağı bilgilerin tek bir kitapta toplanması ve bilgilerin mezunların çalıştığı ilgili alanlarda kullanılması ile halk sağlığına ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.
Prof. Dr. Mehmet Fatih Öğüt, Prof. Dr. Günay Kırkım, Prof. Dr. H. Sema Başak
Kitap Adı: Tüm Yönleriyle ODYOLOJİ
Yazar: Prof. Dr. Mehmet Fatih Öğüt, Prof. Dr. Günay Kırkım, Prof. Dr. H. Sema Başak
Yayınevi: US Akademi
Sayfa Sayısı:
Ebat:
ISBN:
Gelişen teknoloji ile birlikte, işitmenin değerlendirilmesinde daha kapsamlı testlerin yapılma ihtiyacı doğmuştur. Otoloji alanında medikal veya cerrahi tedavilerin, operasyonların sonuçlarının tartışılması kapsamlı bir şekilde yapılan odyolojik değerlendirme bulguları ile olmaktadır. KBB hekiminin medikal ve/veya cerrahi tedavilerinden yanıt alınamadığı durumlarda da işitme cihazı ve/veya işitsel implant seçeneği tercih edilmektedir. Böylece işitme kayıplı bireyin yaşam kalitesinin arttırılması, eğitim, öğretim, psikolojik ve sosyal açıdan toplumun diğer fertleri ile birlikte hayatın içinde olabilmeleri için birtakım engellerin kaldırılması hedeflenmektedir. Hedefler arttıkça, tanı ve tedavide, hastaya yaklaşımda daha fazla bilgi ve deneyime ihtiyaç duyulmaktadır.
Otoloji-Nöro-Otoloji ve Odyoloji konularında ülkemizde çok değerli kitaplar yazılmıştır. Bu kitabımızda da birbirinden değerli öğretim üyeleri ve alanında uzman yazarların KBB, odyoloji, istatistik ve odyolojide deney hayvanları konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaştıkları, KBB ve Odyoloji alanında çalışan kişilerin başvurabileceği bölümler yeralmaktadır. Yazarlar bir buçuk yıla yakın bir sürede büyük bir titizlik ve özveri ile bölümlerini hazırladılar, deneyimlerini paylaştılar. Bilginin çok hızlı bir şekilde eskidiği çağımızda umarız bu kitap okuyucusunun beğenisini kazanır, eleştiri alması durumunda ise daha mükemmel kitapların yazılmasına neden olur.
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÇAL, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ÖLÇER
Kitap Adı: Doğurganlığın Düzenlenmesi
Yazar: Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÇAL, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ÖLÇER
Yayınevi: Vize Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 472
Ebat:
ISBN: 978-625-7103-37-4
Üreme sağlığının korunması, anne, bebek ve toplum sağlığının geliştirilmesinde aile planlaması hizmetlerinin kritik bir önemi vardır. Bireylerin istedikleri sayıda çocuk sahibi olmalarına ve gebeliklerin zamanlamasını belirlemelerine olanak sağlayan aile planlaması; eğitim, danışmanlık ve doğum kontrol yöntemlerinin kullanımı yoluyla elde edilir. Ayrıca etkin sunulan aile planlaması hizmetleri, istenmeyen gebelikler ve aşırı doğurganlığın olumsuz etkilerini azaltarak toplumun sağlıklı, üretken ve mutlu olmasına aracı olur. Bu konuda sağlık profesyonelleri arasında özellikle hemşire ve ebeler önemli rol ve sorumluluklar üstlenir.
Aile planlaması ile ilgili güncel kaynakların sınırlı olması ve özellikle sağlık alanında yürütülen aile planlaması derslerine rehberlik edecek bir kitaba gereksinim duyulması sebebiyle bu kitabın hazırlanmasına karar verilmiştir.
“Doğurganlığın Düzenlenmesi” kitabı mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası hemşire, ebe ve bu alanda çalışan sağlık profesyonellerinin yararlanması için hazırlanmıştır. Kitapta aile planlaması ile ilgili temel bilgiler, kontraseptif yöntemler ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile toplumda dezavantajlı ve özel gereksinimi olan gruplarda kontrasepsiyon hizmetleri konulu başlıklar güncel literatür doğrultusunda ayrıntılı bir şekilde ele alınmaya çalışılmıştır. Kitabın hazırlanması için büyük bir özveri ve özenle çalışan yazarlarımıza değerli katkılarından dolayı içten teşekkür ve saygılarımızı sunarız.