2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Hakkında Önemli Bilgilendirme

AnasayfaAkademik Duyurular2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Hakkında Önemli Bilgilendirme

18.09.2020


2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Ankara Medipol Üniversitesinin sevgili öğrencileri, değerli veliler;

Tüm Dünyada olduğu gibi, üniversitelerimizde de pandemiye bağlı bu zorlu süreçten geçerken, doğru olanı yapmak amacıyla sabırlarımızın zorlandığı bekleme dönemleri olmaktadır. Bu nedenle her birinize anlayışınız, sabrınız ve destekleriniz için teşekkür ederim. Bilmenizi isterim ki; bu dönemde bizlere gönderdiğiniz e-posta veya mesajlarınızın tamamı değerlendirilmiştir. Aldığımız kararlarda etkili olmuştur.

Sizlere Üniversitemizin 2020-2021 yılı eğitiminin şu an planlanan süreci ile ilgili yazıyorum. Olağan dışı koşullar nedeniyle bu planlamanın gerekirse zaman zaman güncellenebileceğini de takdirlerinize sunuyorum.

Yeni Korona Virüs Salgınında Eğitim ve Öğretim Süreçleri ile ilgili T.C. Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Üniversitelere gönderdiği son yazılar ve İl Pandemi Kurulunun Ankara ilimizdeki son durum hakkında düzenli önerileri de göz önüne alınarak sizlerle 2020-2021 eğitim-öğretimi süresince derslerimizin ve uygulamalarımızın nasıl yapılacağını paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; iyi bir eğitim ile güvenli bir eğitim tercihinde önceliğimiz üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrosu ile öğrencilerimizin her durumda sağlığı ve güvenliğidir. İçerisinde bulunduğumuz şartlar içerisinde iyi bir eğitim planlaması bundan sonra gelmektedir. Dolayısıyla aldığımız tüm kararların ve uygulamaların merkezinde sizlere ve her birimize karşı olan sorumluluğumuz yatmaktadır.

Doğal olarak biliyoruz ki; eğitim ile ilgili her türlü planlamamız salgının önümüzdeki aylarda nasıl gelişeceğine doğrudan bağlıdır. Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer devlet otoritelerinin yeni önlemleri ve tavsiyelerine bağlı kalmak için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz. Üniversite olarak salgının durumunu yakından takip etmekte, attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirmekte ve endişelerimiz nedeniyle sabırlarımız zorlansa da koşullar değiştiğinde hem hızlı hem kararlı hem de esnek olabilmek için çalışmaktayız.

Pandemi nedeniyle aldığımız bu kararlar ile, hepimizin bir arada olduğu yüz yüze buluşmamızı sadece daha ileri bir tarihe ertelediğimize inanıyoruz. Bu son dört aylık planlama çabalarımız sayesinde önümüzdeki dönemlere en iyi şekilde hazırlanmış olduk.

Bu dönem içerisinde üniversitemizde sınıflarımız ve laboratuvarlarımızın bilgi işlem altyapıları aynı anda hem yüz yüze hem de online eğitime imkân verecek şekilde düzenlenmiştir. Derslerimiz gerekli önlemler alınarak aynı anda hem sınıflarda hem de canlı olarak online yapılabilecektir. Ankara’da yaşayan veya Ankara’ya gelmek isteyen öğrencilerimizin, sınıf ve laboratuvarlarda gerekli önlemler alınarak sınırlı sayıda, dersi izlemeleri mümkün olacaktır. Ankara’da bulunmayan veya sınıfa gelmek istemeyen öğrencilerimiz canlı online olarak derslere katılabilecektir.

Sonuç olarak öğrencilerimiz Ankara’ya gelmek zorunda değildir, ders sırasında okulumuzda bulunmak zorunda değildir. Mevcut alt yapımız ile her öğrencimizin bulunduğu yerden derse katılması ve takip etmesi mümkün hale gelmiştir. Bu yeni teknoloji donanımı ile eğitimi birleştirerek, derslerimizi çevrimiçi, karma veya yüz yüze olarak, olabildiğince verimli ve sorunsuz bir eğitim yılı beklemekteyiz.

Bu zorlu süreçten geçerken, belirsizliklerin olduğunu, sabırlarımızın zorlandığını biliyoruz. Bu nedenle her birinize anlayışınız, sabrınız ve destekleriniz için tekrar teşekkür ediyoruz.

Tedbiri elden bırakmayın, sağlığınıza dikkat edin, kendinize ve ailenize iyi bakın… Her şeyin normale döneceği günlerde hepinizi kampüsümüzde görmek için sabırsızlanıyoruz.

Bu çerçevede Üniversite Senatomuzun 16.09.2020 tarihli toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır:

  1. Üniversitemiz sınıf ve laboratuvarlarında gerçekleştirilen dijital dönüşüm nedeniyle dersler ve laboratuvarlar uygulamaları çevrim içi/canlı online olarak yapılabilecektir.
  2. 2020-2021 Eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz isterlerse teorik ve laboratuvar eğitiminin tamamını, sınıfa gelmeden online derslere katılarak yapabilecektir.
  3. Sınıf veya laboratuvar uygulamaları için yüz yüze (örgün) derse katılmak isteyen öğrencilerimiz ise, derse katılacağını ilgili öğretim elemanına önceden bildirmek kaydı ile, sınıf veya laboratuvar için belirlenen sayı ile de sınırlı olarak ve gerekli önlemler alınmak koşulu ile derslere katılabilecektir. Her ders için bu durumun işleyişi hakkında bilgi ilgili bölüm başkanlığı tarafından ilan edilecektir.
  4. Teorik derslerin tamamı online olarak yapılacaktır.
  5. Stajların nasıl gerçekleştirileceği ilgili bölüm başkanlığı tarafından ilan edilecektir.
  6. Ara sınavlar, finaller ve bütünleme gibi sınavların nasıl uygulanacağı ilgili bölüm başkanlığı tarafından ilan edilecektir.
  7. 2020-2021 Akademik Takvimimiz daha önce ilan edildiği gibi devam edecektir. Ancak pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen veya gerek görülen uygulama, staj ve/veya final sınavları için yaz dönemi, Haziran, Temmuz, Ağustos ayları kullanılacaktır. Bu durumun işleyişi hakkında bilgi ilgili bölüm başkanlığı tarafından ilan edilecektir.
  8. İngilizce ve Türkçe muafiyet sınavı:
    1. İngilizce Yeterlilik ve Seviye Tespit Sınavı I ve II ile Yabancı Uyruklular Türkçe Sınavı internet üzerinden ‘online sınav’ formatında uygulanacaktır.
    2. Sınav sistemine giriş için gerekli bağlantı, kullanıcı adı ve şifre, Ankara Medipol e-posta adresi bulunan öğrencilerimiz için Ankara Medipol uzantılı e-posta adreslerine gönderilecektir. Kaydı olmayan öğrenciler için ise kayıt sırasında verdikleri e-posta adreslerine bağlantı linki gönderilecektir. Kullanıcı adları ve şifreler aynı zamanda üniversite web sitesinde duyuru şeklinde ilan edilecektir. Teknik problem olması halinde irtibat adresi ilan edilecektir.
    3. Sınav formatı 4 (dört) farklı bölümde hazırlanacak ve yabancı dil becerileri yeterlilik seviyesinde hazırlanan sorular üzerinden ölçülecektir. Aşağıda sınav formatı kısaca açıklanmıştır:
      • Listening (Dinleme): 20 soru (Aktif dinleme 10 soru & Not alma becerisi 10 soru),
      • Reading (Okuma): 24 soru (8’er sorudan oluşan 3 makale)
      • Grammar (Dil Bilgisi): 20 soru (Mekanik ve Bağlamsal/Anlamlı soru tipleri)
      • Vocabulary (Kelime Bilgisi): 16 soru (Mekanik ve Bağlamsal/Anlamlı soru tipleri).

 

Selam ve sevgilerle,

 Prof. Dr. Ahmet Zeki ŞENGİL

Rektör

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com